Om oss

Har du frågor om våra produkter, eller vill du skicka en bild på din samling av doftgranar? Har du en bra idé som du vill dela med dig av? Hör av dig till oss! Vi svara så fort vi kan.

Vår fabrik i Sverige ligger i det natursköna Bohuslän, i kuststaden Strömstad. Här började Yngve Niklasson att importera och sedan producera doftgranar för mer än 50 år sedan. I slutet av 90-talet började Yngve att trappa ned och lämnade över ansvaret till sina barn – Daniel, Jeanette och Carina.

Mycket har hänt sedan Yngve startade företaget! I vårt sortiment idag finns idag många olika spännande dofter och produkter – allt från väldoftande granar till Fiber Can, eller vårt senaste tillskott, Pump Spray!

På vår Facebook och Instagram finner du spännande saker som händer kring oss och våra produkter. Du får gärna kontakta oss om du har frågor eller funderingar. 

Vår historia

Hur det började

Året var 1952 då ett mjölkbud i norra New York beklagade sig till Julius Sämann över lukten av gammal spilld mjölk i budbilen. För att åtgärda detta kombinerade Julius särkilda dofter med ett speciellt läskpapper, och hade då uppfunnit den första luftfriskaren. Han gav produkten formen av ett barrträd som minne över sina år då han arbetade med att utvinna aromatiska oljor i de kanadesiska tallskogarna – den första doftgranen var född.

Doftgranarna löste på ett effektivt sätt ett vanligt vardagsproblem och snart skulle hans nyuppfunna produkter bli mycket populära. Betällningar kom från hela landet och det dröjde inte förrän de fick internationell uppmärksamhet. Julius nytänkade produkt kom snart att bli en symbol för kvalité och frisk doft.

Julius Sämann var väldigt hängiven till kvaliteten på hans produkter. Han insisterade på rigorösa kvalitetskontroller för att försäkra sig om att de mött hans höga standard för doft, styrka och att doften varade länge. I dag följer företaget samma filosofi och är hängivna att skapa prisvärda produkter som ger den bästa möjliga doftupplevelsen.

WUNDER-BAUM i Skandinavien

Yngve Niklasson som vid unga år läste till präst hade svårt att klarar av sina studier i latin. I stället för skolan valde han att arbete på sina föräldrars Caltex mack utanför Strömstad. Yngve fick tidigt kontakt med Julius Sämann och 1962 importerades de första doftgranarna till Sverige från CAR-FRESHNER. Bensinstationen utanför Strömstad blev först i Sverige som återförsäljare av de i dag välkända doftgranarna.

I Augusti 1965 upprättades ett avtal mellan Yngve Niklasson och Julius Sämann, vilket innebar att Yngve erhöll licenstillverkningen för Sverige, Norge, Danmark och Finland av WUNDER-BAUM och dess produkter.

1974 byggdes en fabrik på ett industriområde i Strömstad som skulle förse norra Europa med doftgranar. Med tiden växte företaget och 1986 gjordes en tillbyggnad för att fabriken skulle kunna tillgodose den allt ökande efterfrågan på väldoftande granar. Företaget är fortsatt ett familjeföretag och drivs idag av andra och tredje generationen Niklassons. 

LITTLE-TREES_Orginal